Bohinj

Bohinj se nalazi na južnim padinama Julijskih Alpa, u triglavskom nacionalnom parku. Od Beograda je udaljen 669 km, a od Ljubljane 77 km. Mestom dominira Bohinjsko jezero, a očuvana priroda pruža raznovrsne mogućnosti za odmor, uživanje i sport. Bohinj sa okolinom pravi je raj za najrazličitije sportske aktivnosti. Skijalište "Vogel" jedno je od retkih skijališta gde se može skijati na prirodnom snegu sve od decembra do sredine aprila. Vogel predstavlja prvu planinsku prepreku iznad Jadranskog mora, zbog čega je preko zime izložen čestim kvalitetnim snežnim padavinama. U neposrednoj blizini uz Vogel nalazi se i skijalište "Kobla" koji će svojim strmim stazama oduševiti najveće majstore vijuganja. Za porodice i mlađe skijaše tu je odlično skijalište "Soriška", a za skijaše početnike i decu pogodno je i skijalište "Senožeta". U hladnim zimskim mesecima uz skijanje na raspolaganju su i brojne druge mogućnosti za rekreaciju i sportske aktivnosti, kao što su: klizanje na zaleđenom Bohinjskom jezeru i/ili na veštačkom klizalištu, penjanje po ledu, zimsko izletništvo na krpljama, skijaško trčanje, turno skijanje, zimsko jahanje konja. Staze se nalaze na nadmorskoj visini od 570-1.800 m, u Nacionalnom parku iznad Bohinjskog jezera. Ima ukupno 18 kilometara uređenih staza (12 km teških, 4,5 km srednjih i 1,5 km lakih), kao i 8 kilometara staza za skijaško trčanje i školu skijanja. Ima ukupno 4 sedežnice, 4 vučnice i 1 gondolu kapaciteta 6.600 skijaša na sat. Obilje sunca i uređene skijaške staze stvorene su i za najzahtevnije skijaše.Park Eco 5*


Lokacija: na vrhu Triglavskog parka u Bohinjskoj Bistrici. Prvi ECO hotel u Sloveniji.

Hotelski sadržaj: 102 sobe i 8 luksuznih apartmana, restoran sa nacionalnom i internacionalnom kuhinjom, "a la carte" restoran, kuglana, akva park površine 380 m2 povezan sa hotelom (solarijum, fitnes, prostorije za različite vrste masaža (klasične, terapeutske, sportske, anticelulit, masaže eteričnim uljima), finska, turska, infracrvena i biofinska sauna, rekreacijski bazen, bazen za decu, dva vodena tobogana, veliki i mali "whirlpool", masažeri, divlja reka), garaža.

Sobe: SAT TV, telefon, radio, internet, mini-bar, klima uređaj, kupatilo, fen. Sobe su vrlo prostrane.

Ishrana: polupansion - doručak i večera (samoposluživanje, izbor više jela).

Website: www.bohinj-park-hotel.si


Jezero 4*


Lokacija: smešten je pored samog jezera, nasuprot crkve Sv. Janez. Od skijališta "Vogel" je udaljen 4,5 km, a od "Koble" 5 km.

Hotelski sadržaj: 71 dvokrevetne sobe i 5 apartmana, 2 restorana, bar, letnja terasa, zatvoren bazen sa terasom, fitnes centar, sauna, solarijum, masaža, tereni za mini golf, skijašnica, parking.

Sobe: telefon, SAT TV, mini-bar, fen, pojedine sobe imaju terasu.

Ishrana: doručak/večera (švedski sto - uključeno piće tokom večere (točeno vino, pivo, sok i voda)).

Pogodnosti: korišćenje bazena, fitnes sale i transfer do skijališta (minibusevima) je uključen u cenu aranžmana.


Bohinj 4*


Lokacija: smešten na 50 m od jezera.

Hotelski sadržaj: 55 soba, restoran, bar, solarijum, sauna, masaža.

Sobe: SAT TV, telefon, mini-bar, sef, kupatilo (tuš), terasa.

Suite (do 40 m2): spavaća soba, dnevna soba sa sofom na razvlačenje, kupatilo, terasa.

Ishrana: doručak/večera (švedski sto).


Zlatorog 3*


Lokacija: smešten u centru Nacionalnog parka "Triglav", nekoliko stotina metara od jezera.

Hotelski sadržaj: 43 sobe, restoran, bar, zatvoren bazen, solarijum, sauna, masaža.

Sobe: SAT TV, telefon, mini-bar, radio, sef, kupatilo (tuš).

Superior sobe: renovirane sobe sa novim nameštajem, LCD SAT TV, mini-bar, telefon, sef, kupatilo (tuš).

Ishrana: doručak/večera (švedski sto).Cenovnik