Banja Kanjiža

Kanjiža je smeštena na samom severu naše zemlje, tačno na pola puta između Beograda i Budimpešte. Blagotvorna termalna voda, na prirodnim resursima zasnovana privreda, sve popularnija seoska turistička ponuda, čari "procvetale" reke Tise i gostoljubivi meštani, učiniće Vaš boravak nezaboravnim. Za vreme odvijanja prirodnog fenomena "Cvetanje reke Tise", u prvoj polovini juna, okupi se veliki broj zaljubljenika u prirodu radi posmatranja retke pojave istovremenog uzleta miliona primeraka insekta Tiski cvet. Njihova ljubavna igra nad samom površinom reke, praćena zujanjem i šumom njihovih svilenkastih krila simbol je nastanka sveta. Suton dana im donosi kraj života, te žure da ispune svoju obavezu stvaranja novog pokoljenja. 1909. godine je formirano Akcionarsko društvo na čelu sa gosp. Hermanom Grünfeldom. Na osnovu ugovora između opštinske vlasti i akcionarskog društva, voda čudotvornog bunara se ustupa na korišćenje akcionarskom društvu na 30 godina (koncesija). 1913. godine je svečano otvoreno novo Arteško kupatilo u zgradi Abella. Prvi i drugi svetski rat pogađa i ovaj kraj, u banji se leče ranjenici. Posle rata je banja radila kao državna ustanova pod nazivom "Arteško kupatilo" i sve do 1976. godine. Kanjiža se razvila veoma brzo i postala savremeni zdrastveni centar sa uslugama koje prate svetske trendove kao što je zdrastveni turizam, medicinski kontrolisani wellness, kongresni turizam i sportski turizam. Medicinska rehabilitacija (stacionarnog i ambulantnog tipa), u banji se rehabilituju i leče pacijenti oboleli od: zapaljenskog i degenerativnog reumatizma (zglobne i vanzglobne forme), stanja nakon povreda na lokomotornom aparatu kao i operativnih zahvata na istim, oboljenja centralnog i perifernog nervnog sistema, dečja rehabilitacija. Rehabilitacija i lečenje se vrši pod nadzorom tima lekara specijalista po principima savremene medicinske doktrine uz primenu prirodnog lekovitog faktora - termomineralne vode i peloida (blata). Primenjuju se: lokalne i opšte procedure balneoterapije (Banja Kanjiža jedina primenjuje metodu podvodne ekstenzije kičmenog stuba - jedinstvenu terapiju u Srbiji). Subakvalna trakcija kao metoda kompleksne balneofizikalne terapije je vezana za ime mađarskog balneologa, dr Karoly Moll-a (Banja Heviz, 1953.), koja se u Banji Kanjiži primenjuje od 1979. godine. Neprikosnovena je metoda konzervativnog lečenja osoba obolelih od degenerativne bolesti cervikalnog i lumbalnog dela kičme u cilju suzbijanja postojećih tegoba, poboljšanja funkcionalnog stanja i kvaliteta života, peloidoterapija, razni oblici elektro i magnetoterapije, svetlosne i sonoterapije, razni vidovi ručne masaže kao i vacusac terapija, kineziterapija.Aquamarin 3*


Kontakt telefon: +381 24 875 163

Lokacija: u parku u Kanjiži.

Hotelski sadržaj: hotel je počeo sa radom 1980. godine, sa kapacitetom od novih 150 postelja. Parking, recepcija, prijemno odeljenje, ordinacije, terapije, solarijum, frizerski i kozmetički salon, Wi-Fi, teretana opremljena sa 12 trenažera, 2 bicikloergometra i strunjačama za vežbanje, kao i raznim rekvizitima (ripstol, klupe, bučice, tegovi) za dizanje tegova, za fitness i rekreativne vežbe, sportski tereni, sauna, vrt. Novi objekat ima kompletan terapijski blok, sportsku halu, dva zatvorena bazena sa termomineralnom vodom, restoran za 300 gostiju. Dogradnjom depadansa na objektu "Abella" 1985.godine, banja ima ukupno 300 kreveta. Banja Kanjiža je 2003. godine uvela nove, savremene usluge wellness sadržaja, koji nude relaksaciju pomoću prirodnih resursa, koji objedinjuju regeneraciju, osveženje, rekreaciju, prevenciju i negu lepote uz stručni nadzor.

Sobe: dvokrevetne i trokrevetne sobe, TV, telefon, frižider, klima, kupatilo, terasa.

Apartman: TV, telefon, frižider, klima, kupatilo, terasa.

Abella stacionar: 150 ležaja, u dvo i trokrevetnim sobama i apartmanima, restoran, permanentno dežurstvo lekara i medicinskih sestara.

Website: www.banja-kanjiza.comCenovnik