Olimpska regija

Olimpijska regija (Pieria) se nalazi u podnožju mitske planine, danas nacionalnog parka Olimp (vrh Mitikias 2.917 m.n.v.) na kojoj je živelo 12 grčkih bogova, na samo 60 km od graničnog prelaza Evzoni, u severoistočnom delu Grčke, u blizini grada Katerini i ušču reke Vardar (Aksios) u Egejsko more (autoput E75 ka Atini). Cela regija ima oko 140.000 stanovnika. U blizini se nalaze poznati spomenici arheološke i istorijske vrednosti: Vergina (grobnica Filipa Makedonskog), antički grad Dion i romantični Litohoro. Ovde su locirana najpoznatija letovališta: Paralia Katerini, Olympic Beach, Litohoro, Platamon, Nei Pori i Leptokaria.

Paralia - letovalište na 8 km od grada Katerinija sa kojim je povezana gradskom autobuskom linijom, na 75 km od Soluna (autoputem E75 ka Atini, odvajanje kod Korinosa za Paraliju Katerini). Ovo poznato letovalište sa preko 100 malih hotela, nekoliko hotelskih kompleksa, brojnim apartmanima, prodavnicama krzna i kože, tavernama, diskotekom i peščanim plažama, omiljena je destinacija mladih, ali i porodica sa malom decom, zbog duge plitke peščane plaže, koja je spojena šetalištem sa obližnjim letovalištem Olympic Beach (2 km).

Olympic Beach je udaljen od Soluna oko 70 km. Smešten je u blizini mitskog Olimpa i udaljen je od letovališta Paralije 3 km. Velika prostrana peskovita plaža, sa parkom punim zelenila, pružiće Vam tokom dana i večeri prijatne trenutke odmora. Blizina velikog grada Katerini (6 km), mnoštvo taverni, pekara, restorana i barova, upotpuniće vaš odmor.

Litohoro, "vazdušna banja" severne Grčke, blagotvorna klima nastaje zbog mešanja vazdušnih masa sa Olimpa i Egejskog mora, pa ga zato posećuju i gosti koji imaju problema sa disajnim organima. Sam gradić se nalazi na 500 m.n.v., u podnožju planine Olimp. Mesto je dobilo ime po Leto, majci bogova Apolona i Artemide. Iz sela kreće jedna planinarska staza ka Mitikasu, najvišem vrhu Olimpa. Nedaleko se nalaze vodopadi reke Enipeas, na kojima se i sam Zevs kupao. Plaže u ovoj regiji su peskovite.

Platamon - letovalište nedaleko od grada Katerinija, koje se razlikuje od svih drugih u Olimpijskoj regiji, bez gužve na lepoj i dugoj peščanoj plaži, prostire se duž plaže u čijoj zaleđini je šetalište do lepe marine. Brojni kafei, taverne, prodavnice, upotpuniće vaš boravak, kao i izleti do obližnjeg Olimpa ili do manastira na Meteorima.Vila Olga


Lokacija: nalazi se u četvrtoj paralelnoj ulici sa plažom. Udaljenost od plaže 180 m.

Sadržaj vile: lift, lobi bar.

Sadržaj studija: čajna kuhinja sa posuđem i priborom, frižider, klima uređaj, kupatilo sa toaletom, terasa, TV.

Studio 1/2: u jednoj prostoriji čajna kuhinja i bračni ležaj.

Studio 1/3: u jednoj prostoriji čajna kuhinja i tri obična ležaja.

Napomena: doplata za korišćenje klima uređaja je 5 evra po danu.


Vila Penelopi


Lokacija: nalazi se u prelepom okruženju, u pešačkoj zoni, na samoj obali mora.

Sadržaj apartmana: čajna kuhinja sa posuđem i priborom, klima uređaj, kupatilo sa tuš kabinom i toaletom, terasa, TV. U svakom apartmanu su 2 klima uređaja.

Napomena: korišćenje oba klima uređaja se plaća 6 evro dnevno po apartmanu.


Enalion Studio 3 ključa


Lokacija: 100 m od plaže, u gradiću Olympic Beach-u, 10 km od Katerinija.

Hotelski sadržaj: 12 dvokrevetnih i 5 trokrevetnih soba, bar, Wi-Fi, recepcija.

Sobe: klima uređaj, kuhinja, sef, SAT TV, kupatilo, fen.


Vila Olympion Melathron


Lokacija: 100 m od plaže (prelazi se ulica), između zelenila u podnožju planine Olimp i plavog Egejskog mora.

Kategorija: 3 ključa.

Sadržaj vile: 20 soba i 2 suita sa opremljenom kuhinjom, parking, restoran, recepcija, lobi, bazen, bar na bazenu, "snack" bar, besplatan Wi-Fi.

Sobe: TV, telefon, klima uređaj, frižider, kupatilo.

Ishrana: polupansion (doručak i večera - samoposluživanje, izbor više jela).


Vila Rodon


Lokacija: jedna od najlepših vila u novom delu Paralije, udaljena 180 m od mora i 250 m od centra mesta.

Sadržaj studija: čajna kuhinja sa posuđem i priborom, klima uređaj, kupatilo sa toaletom, terasa, SAT TV.

Studio 1/2: u jednoj prostoriji čajna kuhinja i dva obična ležaja ili jedan bračni ležaj.

Studio 1/3: u jednoj prostoriji čajna kuhinja i tri obična ležaja ili jedan bračni i jedan običan ležaj.

Studio 1/4: u jednoj prostoriji čajna kuhinja, jedan bračni i dva bračna ležaja.

Napomena: u pojedinim slučajevima moguća su odstupanja mera ležaja od našeg standarda. Grčki standard za normalni ležaj je 185 cm sa 75-80 cm, a bračni ležaj (2 osobe) je 185-190 cm sa 130-155 cm. Tuš kabina u prizemlju i veliki pokriveni prostor ispod objekta. Doplata za korišćenje klima uređaja je 5 evra po danu.


Vila Zinos


Lokacija: jedan od najlepših smeštajnih objekata u Paraliji, nalazi se u mirnom delu mesta, oko 50 m od mora, a od centra mesta 100 m. Vila ima zajednički prostor u prizemlju.

Sadržaj apartmana: čajna kuhinja sa posuđem i priborom, dnevna soba, klima uređaj, kupatilo sa toaletom, spavaća soba, terasa, SAT TV.

Apartman 1/4: u jednoj prostoriji čajna kuhinja i dva obična ležaja ili bračni ležaj, a u drugoj prostoriji dva obična ležaja.

Napomena: u pojedinim slučajevima moguća su odstupanja mera ležaja od našeg standarda. Grčki standard za normalni ležaj je 185 cm sa 75-80 cm, a bračni ležaj (2 osobe) je 185-190 cm sa 130-155 cm. Doplata za korišćenje klima uređaja je 5 evra po danu.


Vila Ziskos


Lokacija: apartmani u vili Ziskos renovirani su 2008. godine (u svim apartmanima su promenjene kuhinje, u većini apartmana je izmenjen nameštaj). Vila se nalazi u centru Paralije, na samoj obali mora. U vili se nalazi predstavništvo agencije "Atlantic".

Sadržaj apartmana: čajna kuhinja sa posuđem i priborom, klima uređaj, kupatilo sa tuš kabinom i toaletom, terasa (sa pogledom na more i ulicu), SAT TV.

Studio 1/3: u jednoj prostoriji čajna kuhinja i tri standardna ležaja.

Studio 1/4: u jednoj prostoriji čajna kuhinja i dva bračna ležaja ili četiri standardna ležaja.

Napomena: u pojedinim slučajevima moguća su odstupanja mera ležaja od našeg standarda. Grčki standard za normalni ležaj je 185 cm sa 75-80 cm, a bračni ležaj (2 osobe) je 185-190 cm sa 130-155 cm. Doplata za korišćenje klima uređaja je 5 evra po danu.


Vila Hellas


Lokacija: potpuno renoviran objekat, nalazi se na 150 m od plaže i 200 m od centra Paralije.

Sadržaj vile: recepcija, restoran, bar, lift.

Sadržaj studija: čajna kuhinja sa posuđem i priborom, frižider, klima uređaj, kupatilo sa tuš kabinom i toaletom, terasa, TV.

Napomena: Doplata za korišćenje klima uređaja je 5 evra po danu.


Vila Alasitas


Lokacija: nalazi se na 150 m od centra i 150 m od plaže.

Sadržaj vile: 1/2, 1/3 i 1/4 studio apartmani, koji su opremljeni: čajnom kuhinjom, kupatilom, terasom, TV i klima uređajem (korišćenje klime nije uračunato u cenu aranžmana - doplata u vili je 5 evra po danu), recepcija, prostor za odlaganje prtljaga prilikom smene.


Kymata 3*


Lokacija: u centru Paralije, na plaži.

Hotelski sadržaj: 18 soba i 3 suita, recepcija, lift, bar na plaži, restoran na krovu, Wi-Fi.

Sobe: moderno opremljene, klima uređaj, mini-bar, SAT TV, sef, frižider, kupatilo, fen, terasa.

Ishrana: doručak (samoposluživanje, izbor više jela).

Website: www.hotel-kymata.gr


Strass 3*


Lokacija: u centralnoj ulici, na 80 m od crkvice i plaže u Paraliji.

Hotelski sadržaj: 28 soba, recepcija, sef, lift, restoran, Wi-Fi, terasa.

Sobe: klima uređaj, SAT TV, sef, frižider, kupatilo, fen, balkon.

Ishrana: doručak (samoposluživanje, izbor više jela).

Website: www.hotelstrass.gr


Avra 2*


Lokacija: na plaži, u centru Paralije.

Hotelski sadržaj: 26 modernih soba (renovirane 2011. godine), recepcija, Wi-Fi, sef.

Sobe: drveni pod, klima uređaj, LCD TV, frižider, sef, kupatilo, fen.

Website: www.avra-paralia.gr