Ptuj

Terme Ptuj su u antičkom Rimu bile jedan od najvećih gradova rimskih provincija, tu se birao novi car Rimske imperije, centar hedonističkih uživanja. Ovaj najstariji slovenski grad, sa srednjovekovnim jezgrom, idiličnim jezerom i modernim hotel "Grand Hotel Primus". Ove najmlađe terme Slovenije, razvijaju se u zagrljaju najstarijeg grada. Stari grad sa dvorcem u kome je danas muzej, Dominikanski i Minoritski samostan svedoče o prošlim vremenima. Iz tri vrela sa dubine 1.050-1.590 m, izvire voda temperature 39-540C i veoma je korisna pri lečenju i rehabilitaciji reumatičnih, degenerativnih oboljenja i neuroloških bolesti. Terme nude i brojne sportske aktivnosti: fitnes, teniski centar sa osam otvorenih i zatvorenih terena, stoni tenis, mini golf, igre loptom, kuglanje, vožnja biciklom, jahanje, pešačke ture, splavarenje rekom Dravom, a u neposrednoj blizini su i tereni za golf. Terme Ptuj su na 120 km severoistočno od Ljubljane, blizu Maribora.Grand Primus 4*


Lokacija: u termama Ptuj, najstarijem slovenačkom gradu.

Hotelski sadržaj: parking, 119 soba i tri luksuzna apartmana, recepcija, restoran, "a la carte" restoran, bar, noćni klub, konferencijske dvorane, prodavnica sa suvenirima, fitnes, garaža. Hotel je klimatizovan. U rimskom stilu opremljen je "Valens Augusta Wellness", koji se sastoji iz tri dela, i to: Imperiuma dobrog raspoloženja na 700 m2, termalnih kupki i sauna "Flavia" na 400 m2 i bazenskog dela "Vespasianus na 500 m2 vodenih površina.

Sobe: klima uređaj, SAT TV, internet, telefon, sef, mini-bar, kupatilo, fen, bade mantil i peškiri za "wellness". Većina soba ima balkon.

Vespasianus - ovaj termalni bazenski predeo obuhvata veliki zatvoreni bazen sa spoljašnjim izlazom, dečji bazen, "whirpool" i "poolbar". Vodeni park koji je takođe sastavni deo bazenskog kompleksa nudi mnogobrojne varijante zabave i provoda na vodi. Ovde, u termalnom vodenom parku Ptuj nalazi se i najbrži tobogan u Sloveniji. Na više od 4000 m2 nalaze se bazeni sa talasima, vodenovazdušnim masažama, "whirpool"-ima, sporom rekom. Ukoliko odlučite da svoj mini odmor provedete porodično - terme Ptuj sa ovako raznovrsnim mogućnostima pravo su mesto za Vas!

Imperium - tematski, egzotičan ambijent će vas prebaciti u svet unutrašnje tišine, duboke relaksacije i smirenja tela i duha. Ovo je takođe i prvi slovenački "wellness" centar koji je razvio "wellness" koncept sa četiri različita "wellness" programa: Beauty, Detox, Amor i Manager. U ovom konceptu aktivnog "wellness"-a osetićete svežinu Japana, tajnovitost Orijenta, probudićete uspavanu zavodljivost i šarm, steći jaču psihofizičku otpornost, osloboditi svoju maštu i osećati se kao antički rimski hedonista.Cenovnik