Tuhelj

Terme Tuhelj su smeštene u Republici Hrvatskoj, u dolini okruženoj zelenim zagorskim brežuljcima i predivnim pejsažima između Zagreba i Krapine/Maribora, 450 km od Beograda. Terme Tuhelj su jedan od bisera hrvatskog kontinentalnog turizma. Pozicija termi na samom izvoru termalne vode i lekovitog blata izuzetno je povoljna i pruža mogućnost korišćenja kako mnogobrojnih sportsko-rekreativnih sadržaja, tako i sadržaje za opuštanje i obnavljanje energije. Blagodeti termalnih voda i peloidnog blata koji se stvara na samom izvoru su blagotvorne za ljudski organizam i veoma su uspešni u lečenju reumatskih povreda, povreda kostiju i zglobova i ginekoloških problema.

U blizini Tuheljskih termi nalazi se barokni dvorac Mihanović koji je ime dobio po kompozitoru Antunu Mihanoviću. Dvorac je iz 18. veka i idealno je mesto za proslave i kongrese. U sastavu dvorca nalazi se vinoteka zanimljiva za porodična okupljanja. Terme Tuhelj su jedne od najmodernijih termi u Republici Hrvatskoj, bogate sportsko-rekreativnim sadržajima i "wellness" programima.

Svet sauna obuhvata površinu od 1.000 m2 i najveći je kompleks sauna u Hrvatskoj. Za potpuno opuštanje i negu gostima su na raspolaganju 4 finske (bionizirajuća sauna sa kristalima, ekstremna sauna, programska sa "cromo" terapijom, "laconium"), 3 parne saune (solna sauna, blatna sauna, dvostruka parna sauna), "wirpool", hladni bazen, ledena jama, "kneipp" staza, prostorije za odmor sa različitim ugođajima i "wellness" bar sa ponudom zdravih napitaka i hrane. Masaža je prirodna metoda održavanja zdravlja. Pomoću prirodnih elemenata vode, blata i dodira uspostavlja se prirodni protok energije, harmonije i ravnoteža. Moguće je opustiti se uz klasičnu i sportsku masažu, refleksiologiju stopala, anticelulit i "relax" masažu sa aromatičnim uljima i lekovitim blatrom.

Vodena planeta Terme Tuhelj ima unutrašnji i spoljašnji bazen sa hidromasažom, vazdušnu masažu i slapove sa podvodnim masažnim krevetima, bazen sa talasima i sporu reku dužine 250 m. Najmlađi imaju bazen sa dvorcem na vodi sa 4 tobogana i 2 vodena topa i bazen sa igračkama.Well 4*


Kontakt telefon: +385 49 203 750

Lokacija: okružen wellness vrtovima, zagorskim zelenilom i modernom arhitekturom u Tuheljskim Toplicama.

Hotelski sadržaj: 264 sobe i 12 apartmana u 6 zgrada (126 "classic" i 138 "premium"), parking, recepcija, restoran, "wellness" i "spa".

"Classic" soba: u obnovljenom delu hotela, telefon, TV, mini-bar, fen, kupatilo.

"Premium" soba: sef, telefon, TV, mini-bar, balkon, fen, kupatilo, umetničke slike.

Website: www.terme-tuhelj.hrCenovnik