Zakintos

Zemlja: Grčka

Glavni grad: Atina

Valuta: evro

Vremenska zona: 1 čas unapred u odnosu na Srbiju

Jezik: grčki

Nalazi se između Krfa i Peloponeza, sa kojim je povezan redovnom trajektnom linijom (Kilini-Zakintos) u Jonskom moru. Starogrčki bogovi Artemida i Apolon su ovo ostrvo birali za odmor, zbog blage klime, idiličnih pejsaža, divnih peščanih plaža, plavog mora i nezaboravnog zalaska sunca. Zakintos (400 km2) treće je po veličini ostrvo i najjužnije u jonskom arhipelagu, sa 35.000 stanovnika. Ostrvo je dobilo ime po Zakintu, sinu trojanskog kralja Dardana. Poznato kao jedno od najsunčanijih ostrva Grčke, ima blagu klimu i dosta zelenila. Simbol Zakintosa i razlog zašto turisti iz celog sveta biraju ovo ostrvo za svoj odmor je nadaleko čuvena plaža "Navajo", Plava pećina, Careta Careta (zaštićena vrsta kornjača u nacionalnom parku), i 5 km duga peščana plaža u Laganasu, 16 fantastičnih plaža ka rtu Vasilikos, kao i nezaboravan noćni život. Preporučujemo vam izlete obilaska ostrva ili odlazak do obližnjih ostrva (Lefkada, Kefalonija), kao i posetu Olimpiji na Peloponezu, mestu održavanja Olimpijskih igara u Antičkoj Grčkoj.

Grad Zakintos je glavni grad i luka na ostrvu sa 10.000 stanovnika. Grad, na čiju arhitekturu su Venecijanci imali značajan uticaj u periodu njihove vladavine ovim delom Grčke, se nalazi na istočnom delu ostrva. Jedno je od najposećenijih turističkih mesta. Novoizgrađeni deo grada je podignut na ruševinama prethodnih građevina u autentičnoj arhitekturi, posle zemljotresa 1953. godine, kako bi se što više sačuvao i obnovio njegov raniji izgled.

Cilivi - malo mesto sa lepom peskovitom plažom na severoistočnoj obali Zakintosa, udaljeno je 9 km od aerodroma i 5 km od glavnog grada. Nalazi se blizu oblasti Planos, okružen vinogradima, maslinjacima, voćnjacima i baštama. Veoma je popularno mesto za porodični odmor, zbog plitke peskovite plaže duge 4 km.

Argasi je malo turističko mesto koje se nalazi 4 km od glavnog grada Zakintosa, sa kojim je u sezoni povezan vozićem. Prostire se celom dužinom uske plaže od 5 km i kao popularno turističko mesto ima sve sadržaje za dobar odmor i atraktivan noćni život u mnogim barovima, restoranima i tavernama.

Laganas se nalazi na južnoj obali ostrva, udaljen 8 km od grada Zakintosa i 7 km od aerodroma. Smešten je u podnožju blagih brda koja se uzdižu prema planinama. Svoju najveću popularnost stekao je zbog 5 km duge plitke peščane plaže i čuvenog noćnog života.

Poslovnica Novi Beograd

Bulevar Mihajla Pupina 113, 11070 Novi Beograd

Telefon: 011/612 83 04, 612 83 06

Faks: 011/711 50 26

Radno vreme: Ponedeljak-petak 8-18, Subota 9-14

Poslovnica Njegoševa

Njegoševa 44, 11000 Beograd

Telefon: 011/244 09 08, 245 44 67

Faks: 011/245 31 48

Radno vreme: Ponedeljak-petak 8-20, Subota 9-14