Zlatar

Planina Zlatar (1.627 m.n.v.) sa svojim gustim četinarskim i brezovim šumama, zelenim pašnjacima i livadama, izuzetno povoljnom klimom, predstavlja privlačno mesto za odmor i rekreaciju, ali iznad svega izuzetno mesto za prevenciju lečenja i rehabilitaciju obololeih od kardiovaskularnih bolesti i poremećaja arterijskog pritiska.

Šumarska kuća nalazi se na visini od 1.400 m.n.v., 260 km udaljena od Beograda, a 18 km od Nove Varoši. Kuća ima četiri apartmana i dve sobe sa kupatilom. Okolina kuće je pogodna za šetnju. U zimskim mesecima gosti se mogu skijati.

Klima Zlatara, na kojoj se nalazi Šumska kuća je subplaninska, sa svežim letima i blagim zimama.

Nedaleko od Zlatara su Zlatarska jezera, pogodna za pecanje i vožnju čamcem. Gosti mogu posetiti manastir Mileševa (XIII vek), manastir Davidovica (XII vek), manastir Pribojska banja (XII vek). Mogu se posetiti i planine Zlatibor i Tara.

Zahvaljujući donaciji JP "Srbijašume" na Vodenoj poljani je sagrađena crkva brvnara, koja je osveštena 14. jula 2007. godine, čime je oplemenjen prostor Raške oblasti. Crkva brvnara, metoh manastira Mileševe, podignuta je u slavu svetim mučenicima Kozmi i Damjanu. Zemljište je darovalo JP "Srbijašume", a krst Šumsko gazdinstvo "Prijepolje", Prijepolje.Šumarska kuća "Vodena poljana"


Lokacija: nalazi se na 1.400 m.n.v. Udaljena od Beograda 260 km, a od Nove Varoši 18 km. Okolika kuće je pogodna za šetnju.

Kontakt telefon: +381 33 613 804, +381 64 8155 339

Sadržaj: 4 apartmana i 2 sobe sa kupatilom.

Apartman: odvojeni dnevni boravak, spavaća soba, kupatilo.

Sobe: spavaći deo, kupatilo.