Zlatibor

Planina Zlatibor se nalazi u centralnom delu Srbije, na magistralnom putu Beograd-crnogorsko primorje. Od Beograda je udaljen 230 km, a od Užica 25 km. Prosečna nadmorska visina je 1.100 m, sa najvišim vrhom Tornik (1.496 m). Skijalište je udaljeno 9 km od centra i vrha Čigota (1.422 m). Susretanje mediteranske i kontinentalne klime su stvorili "ružu vetrova" nad Zlatiborom. Te struje omogućavaju uspešno lečenje i oporavak od mnogih plućnih, srčanih bolesti i posebno bolesti štitne žlezde i malokrvnosti. Zlatibor je planina sportista. Pored prirodnih terena, izgrađeni su sportski objekti: sportska hala, fudbalski tereni, teniski teren, otvoreni i zatvoreni bazen.

Centar Zlatibora - Kraljeve Vode, predstavlja pravo mesto dobrog noćnog života, a u toku dana možete provesti vreme u nekoj od bašti mnogobrojnih kafea, restorana, poslastičarnica, na izletima ili u šetnji oko jezera. Svi koji vole aktivan odmor uživaće u stazama za šetnju kroz šume, i izletištima: etno-selo Sirogojno, Mokra Gora, Tara, Stopića pećina, vodopad Gostilje, Ljubiš, upotpuniće vaš boravak. Planina i ujedno vazdušna banja sa stogodišnjom turističkom tradicijom. Bogatstvo u četinarskim šumama i potocima, veliki broj sunčanih dana i izuzetno povoljna klima, čine Zlatibor jednom od najposećenijih planina u Srbiji, i to u toku cele godine. Zlatibor ima prosečno 95 snežnih dana godišnje, sa snežnim pokrivačem do 60 cm visine.Čigota


Nalazi se na uzvišenju iznad jezera, okružen šumom jela i borova, sa uređenim stazama za šetnju predstavlja idealnu lokaciju za goste koji žele miran, ali i aktivan odmor. Hotel sa dugom tradicijom pruža zanimljive mogućnosti vašeg odmora, boravak na sunčanoj terasi, korišćenje "wellness" sadržaja hotela, ili šetnja predivnim pejsažima Zlatibora. Sastavljen je iz četiri smeštajne celine (A, B, AB i C delom).

Hotel "Čigota" je poznat po svom jedinstvenom programu za mršavljenje "Čigota", kao i anticelulit i menadžer, anti-stres programima, koji privlače goste iz cele Evrope koji vole zdrav način života i nezaboravna druženja.

Lokacija: od centra mesta i jezera udaljen je 500 m, na uzvišenju iznad jezera.

Hotelski sadržaj: parking, recepcija, 29 apartmana i 157 soba, pansionski restoran, restoran "Zlatiborsko nebo", kafe poslastičarnica, terasa za sunčanje, aperitiv bar, kongresna sala, galerija slika.

Sobe u A bloku: SAT TV, telefon, frižider, kupatilo, fen (blok renoviran krajem 2008. god.).

Sobe u B bloku: SAT TV, telefon, frižider, kupatilo (blok renoviran 2007/2008. god.).

AB apartmani: spavaća soba sa francuskim ležajem, dnevna soba sa krevetom na razvlačenje i mini kuhinja, trpezarijski deo sa stolom i stolicama, TV, frižider, kupatilo i fen.

Napomena: B blok ima lift do 5. sprata, sobe na 6. spratu su povezane stepenicama. A blok (5. sprat) je sa kosim krovom. AB apartman je za 3 do 5 osoba, ima dnevnu i spavaću sobu, minimalan broj puno platežnih osoba je 3. Četvrta i peta osoba plaćaju cenu kao u 1/2 sobi u B delu.

Sport i zabava: "wellness" i fitnes programi, beauty centar, poluolimpijski bazen (25 x 12,5 m) sa finskim i parnim kupatilom, prodavnica, skijašnica, aerobik sala, biblioteka, internet kafe.

Ishrana: polupansion - doručak i večera (samoposluživanje, izbor više jela). U smenama kada je hotel popunjen sa manje od 50%, doručak (samoposluživanje), večera (3 jela po izboru, meni, klasično posluživanje). U "Čigota" programu uključeno je tri obroka (pun pansion), doručak, ručak, večera (klasičan način usluživanja, specijalan dijetalni meni "Čigota" i dve užine).

Website: www.cigota.rs


Mona


Lokacija: u samom centru naselja "Kraljeve vode" na Zlatiboru, na 200 m od jezera. Hotel ima 90 soba, studija i apartmana sa 201 ležajem.

Hotelski sadržaj: recepcija, centralni bar sa poslastičarnicom "Lada bar" (otvoren od 7,30 do 23,30 časova), nacionalni restoran "Perun" u etno stilu sa ognjištem i otvorenom kuhinjom (radno vreme od 11 do 23 časa), restoran "Vila" (pansionski doručak se služi od 7,30 do 10,30 časova, pansionska večera od 18 do 21 čas), kongresni centar sa 5 odvojenih celina (tri sale, biznis i bord, ukupno 200 učesnika u teatar postavci, sa internet i telefonskom konekcijom), parking. Hotel raspolaže sa 47 standardnih soba, 14 soba koje su spojene vratima i mogu biti 7 apartmana ili 14 nezavisnih soba.

Sobe: TV, telefon, internet konekcija, sef, mini-bar, kupatilo, fen.

Studiji i apartmani: TV, telefon, internet konekcija, sef, mini-bar, kupatilo, fen.

Sport i zabava: "wellness" centar (za odrasle od 9 do 21 čas, za decu do 12 godina do 17 časova), subotom noćno kupanje od 21 do 23 časa, relaks soba, sauna, turski hamam, arapski razul, kapsula zdravlja, kozmetički salon, masaže, hidromasažne kade, fitnes centar, bazen sa turbodžetom.

Ishrana: polupansion - doručak i večera (samoposluživanje, izbor više jela) ukoliko u hotelu boravi minimalno 30 gostiju, ukoliko boravi manje ishrana je na bazi ankete (izbor 3 jela, klasični način usluživanja, pansionski doručak se služi od 7,30 do 10,30 časova, pansionska večera od 18 do 21 čas). Postoje sobe koje mogu da prime kućne ljubimce i sobe za osobe sa posebnim potrebama.

Website: www.monazlatibor.com


Palisad 4*


Kontakt telefon: 031 592 100

Hotel "Palisad" smešten je na 1000 m nadmorske visine, i nalazi se u samom centru Zlatibora, nadomak jezera i Kraljevog trga. Bogatstvom svoje ponude, kvalitetom usluge i autentičnim šarmom, kroz iskustvo dugo skoro pet decenija značajan je faktor za razvoj kongresnog, sportskog i turizma uopšte na našoj najlepšoj planini. Izgrađen je novi smeštajni A-blok, novi kongresni i "wellness" centar, adaptiran je pansionski restoran, noćni klub, hol i smeštajni B-blok i depandans.

Novi hotel "Palisad" uz spoj istočnjačke tradicije i zapadnjačke elegancije svojim posetiocima pruža kombinaciju sofisticiranosti i konmfora.

Lokacija: 235 km od Beograda i 25 km od Užica, u centralnom delu "Kraljevih voda", u blizini jezera, pijace i autobuske stanice.

Hotelski sadržaj: parking, recepcija, restoran, kafe, kafe bar, lobi bar sa kaminom, 257 soba, 6 kongresnih sala sa ukupno 650 mesta, ski servis, iznajmljivanje bicikla, "wellness relax and beauty": masaža, frizer, đakuzi kada, finska sauna, teretana sa modernim "gym" spravama za vežbanje (uz doplatu), fudbalski teren, 4 teniska i jedan dečji teniski teren koji se nalaze pored zlatiborskog jezera. Podloga teniskih terena je šljaka, a dimenzije fudbalskog terena su 100x65 m..

Standardne sobe (23 m2): dvokrevetne sobe sa krevetima 200x100 cm, SAT TV, telefon, sef, Wi-Fi, mini-bar, kupatilo sa tuš kabinom, fen.

Superior sobe (33 m2): dvokrevetne sobe, SAT TV, telefon, sef, Wi-Fi, mini-bar, kupatilo sa tuš kabinom ili kadom, fen.

Luks sobe (40 m2): dvokrevetne sobe, SAT TV, telefon, sef, Wi-Fi, mini-bar, kupatilo sa tuš kabinom ili kadom, fen, terasa sa pogledom na jezero.

Ishrana: polupansion - doručak od 7-10,30 h i večera od 17,30-21 h (samoposluživanje, izbor više jela).

Website: www.palisad.rs


Apartmani "Trim"


Lokacija: u najmirnijem i najlepšem naselju "Sloboda", od hotela "Olimp" 300 m (u blizini Titove vile), udaljeni od jezera 10-15 minuta lagane šetnje. Apartmani "Trim" su pod protivpožarnom, SOS, alarmnom i video zaštitom.

Hotelski sadržaj: u sastavu objekta nudimo vam dvokrevetne studije, trokrevetne i četvorokrevetne apartmane sa ukupnim kapacitetom od 60 ležaja, kao i obezbeđen parking pod video nadzorom, bežični internet, DVD klub i kombi prevoz za potrebe gostiju.

Studio (3 studija): 2 ležaja (u jednom studiju je moguć i treći pomoćni ležaj), jedna prostorija sa delom za spavanje i kuhinjskim delom (potpuno opremljena kuhinja), trpezarijski sto i stolice, kupatilo sa fenom. Promena posteljine na 7 dana, peškira na 3 dana.

Apartmani (17 apartmana): spavaća soba, kompletno opremljena kuhinja sa trpezarijom, kupatilo, fen, TV, DVD, telefon, lični sef. Pojedini imaju i terasu. U svim apartmanima postoji mogućnost pomoćnog ležaja. Posteljina se menja jednom nedeljno, peškiri svaki treći dan.


Apartmani "Don"

Lokacija: ovi novi i moderno opremljeni apartmani se nalaze u naselju "Obudjevica", između pijace i hotela "Satelit", pored vile "Bajka", a nedaleko od centra Zlatibora.

Hotelski sadržaj: u sastavu objekta je restoran, a za goste apartmana obezbeđen je parking.

Studio (2 studija): jedna prostorija sa dve sofe na razvlačenje predviđene za smeštaj do 4 osobe, mini frižider, TV, mini linija, kupatilo.

Apartmani (4 apartmana): svi imaju kupatilo (tuš/wc), spavaća i dnevna soba, mini linija, TV, mini kuhinja. U apartmanima je smeštaj za minimalno 2 odrasle osobe i dvoje dece.


Idila Hotel&Spa 4*


Kontakt telefon: +381 31 846 371

Lokacija: 400 m od centra Kraljevih voda na Zlatiboru (levo, iznad hotela "Mona").

Hotelski sadržaj: moderan hotel u prirodnom okruženju, parking, recepcija, lift, restoran, bar, "spa" centar, bazen, đakuzi, sauna, parno kupatilo, teretana.

Sobe: 4 standard i 1 "lux" apartman, 3 studija i 10 soba, LCD TV, telefon, mini-bar, sef, kupatilo, terasa. Sobe imaju dva odvojena kreveta. Studiji su veće dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem i većim kupatilom.

Apartmani standard: spavaća soba sa francuskim ležajem, dnevna soba sa trosedom, kupatilo, terasa.

"Lux" apartman: spavaća soba sa francuskim ležajem, prostrana dnevna soba sa velikom ugaonom garniturom, kupatilo.

Ishrana: doručak (samoposluživanje, izbor više jela).

Website: www.hotelidila.com


Apart klub "Satelit"


Kontakt telefon: +381 31 841 188

Lokacija: 600 m od autobuske stanice u vikend naselju "Obudojevica".

Hotelski sadržaj: parking, recepcija, restoran, bar, 18 soba i apartmana različitih stilova, "spa" centar, zatvoreni bazen sa slanom vodom (320C), sauna, đakuzi na otvorenom, masaža, igraonica za decu, "room" servis, kućni ljubimci dozvoljeni uz najavu.

Sobe i apartmani: LCD televizor, DVD plejer, "room" servis, mini-bar, sef, telefon, Wi-Fi, kupatilo.

Apartman VIP 1 sadrži spavaću sobu sa bračnim ležajem i plazma TV. U dnevnom boravku se nalazi trosed koji sa razvlači i garnitura za sedenje (trosed, dvosed, fotelja) i dva toaletna stočića, TV plazma, DVD i telefon, opremljena kuhinja (električni šporet, frižider (kombinovani), sudopera), dva kupatila sa tuš kabinama. Nalazi se na prvom nivou - 5 stepenika od nivoa recepcije.

Apartman VIP 2 sadrži spavaću sobu sa bračnim ležajem. U dnevnom boravku se nalaze dve ugaone garniture koje se razvlače, plazma TV, DVD, mini-bar, telefon. U kupatilu je manja klasična kada. Jedan od osvetljenijih apartmana, obzirom da su u dnevnom boravku celom dužinom zida prozori. Do njega takođe vodi 8 stepenika. Apartman ne poseduje kuhinju. Gleda na skijalište "Obudovica".

Apartman VIP 3: do ovog apartmana vodi 8 polukružnih stepenika (od recepcije do restorana) + 19 stepenika (iz restorana do apartmana). Apartman na prvom nivou ima dnevni boravak, u kome je ugaona garnitura koja se razvlači, plazma TV, DVD, komplet opremljena kuhinja (električni šporet, frižider, sudopera). Dnevni boravak je šestougaonog oblika sa tri veća prozora. Od tog prvog nivoa do drugog vodi 8 polukružnih stepenika. U tom delu je spavaća soba sa francuskim ležajem kao i kupatilo sa kadom. Soba i kupatilo su pod kosinom i imaju po jedan manji prozor.

A-01 lux apartman: apartman sa galerijom i sa dva francuska ležaja, predviđen za veće porodice. Drugi je po kvadraturi, posle VIP-a. Od nivoa recepcije do apartmana ima 8 stepenika. U dnevnom boravku se nalazi dvosed (ne razvlači se), fotelja, plazma TV, DVD, mini-bar, telefon, toaletni stočić, opremljena kuhinja (električni šporet, frižider (kombinovani), sudopera). U spavaćoj sobi je jedan bračni ležaj, drugi na galeriji + trosed na razvlačenje. U kupatilu je tuš kabina. Na galeriji nema prozora. Iz dnevnog boravka do galerije vodi 11 stepenika.

A-02 apartman: apartman VIP-2 ima TV i mini-bar, dve spavaće sobe sa francuskim ležajem. Jedna soba je na prvom nivou, druga u nivou ispod (suteren). Do tog nivoa vodi 11 polukružnih stepenica. U dnevnom boravku je ležaj koji se razvlači. Apartman poseduje kupatilo sa tuš kabinom.

A-06 lux apartman: u dnevnom boravku se nalazi trosed koji se razvlači, fotelja, plazma TV, DVD, mini-bar, telefon, kao i komplet opremljena kuhinja (električni šporet, frižider, sudopera, mikrotalasna). U spavaćoj sobi je bračni ležaj i klasičan TV. Apartman okrenut ka ulici iznad hotela. Kupatilo bez prozora, tuš kabina.

A-07 lux apartman: apartman sa terasom sa pogledom na skijalište "Obudovica". U dnevnom boravku se nalazi trosed (koji se razvlači), dvosed (ne razvlači se), fotelja, plazma TV, DVD, mini-bar, telefon, toaletni stočić, u spavaćoj sobi francuski ležaj, u kupatilu tuš kabina.

A-10 lux apartman: dnevni boravak sa trosedom (koji se razvlači), plazma TV, DVD, mini-bar, telefon. U spavaćoj sobi se nalazi francuski ležaj, u kupatilu je tuš kabina. Gleda na baštu ispred hotela.

A-11 lux apartman: u dnevnom boravku se nalazi trosed (koji se razvlači), fotelja, plazma TV, DVD, mini-bar, telefon, kao i kompletno opremljena kuhinja (električni šporet, frižider, sudopera, mikrotalasna). U spavaćoj sobi je bračni ležaj i klasičan TV. Pod kosinom je spavaća soba. Spavaća soba i dnevni boravak imaju po jedan manji prozor.

A-13 lux apartman: u dnevnom boravku se nalazi trosed (koji se razvlači), dvosed (ne razvlači se), fotelja, plazma TV, DVD, mini-bar, telefon, u spavaćoj sobi francuski ležaj. U dnevnom boravku balkonska vrata (bez terase), u sobi manji prozor. Manje kupatilo koje ima kosinu iznad tuš kabine.

Standardne sobe 1/2: francuski ili odvojeni ležajevi, LCD TV, DVD, mini-bar, telefon, sef. Kupatilo je sa tuš kabinom.

Promo room - odnosi se na sobe u potkrovlju br. 14, 15 i 16.

Website: www.satelit.rs


Apartmani "Bohemia"


Lokacija: 900 m od autobuske stanice.

Hotelski sadržaj: parking, recepcija, apartman, Wi-Fi. Izdvojena drvena kućica lobi sa LCD TV, Wi-Fi, biblioteka, deo za decu. Za pušače dve natkrivene terase.

Apartman 1, 2 i 4: za 4 osobe, 37 m2 sa dnevnom sobom, čajna kuhinja, SAT LCD TV, spavaća soba, kupatilo, fen.

Apartman 5 super: do 6 osoba, 70 m2 sa dnevnim boravkom, kamin, SAT LCD TV, čajna kuhinja, terasa, galerija, kupatilo sa hidromasažnom kadom i tuš kabinom, fen.

Apartman 1, 2 i 4: za 4 osobe, 37 m2 sa dnevnom sobom, čajna kuhinja, SAT LCD TV, spavaća soba, kupatilo, fen.

Studio broj 6: za maks. 2 osobe, 18 m2.

Studio broj 7: potkrovlje za maks. 2 osobe, 18 m2.

Jednokrevetna soba broj 3: maks. 1 odrasla osoba i 1 dete do 7 godina.

Website: www.apartmanibohemia.rs


Vila "Pina"


Lokacija: nalazi se u samom centru.

Hotelski sadržaj: 14 apartmana, restoran, bar, parking, skijašnica, "wellness" centar (finska sauna, đakuzi).

Sobe: kupatilo, kuhinja, SAT TV, DVD, internet, telefon, mini-bar.

Website: www.vilapina.rsCenovnik